Pensiunea La Domnita, Poienile Izei, judetul Maramures

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEsti in cautarea unei pensiuni unde sa mananci romaneste? Doresti sa iti petreci o seara cu familia la un foc de tabara? Iti doresti sa dormi intr-o pensiune curata si sa te trezeasca cantecul cocosilor? Iti doresti in ascuns sa petreci alaturi de prieteni si familie o seara cu masa plina de bucate traditionale acompaniata de ceterasi? Iti e dor de palinca adevarata si tropotita infocata a maramuresenilor?

Daca nu le-ai incercat pe toate acestea, este timpul sa vii in Poienile Izei si sa te cazezi cu toata increderea la Pensiunea “La Domnita”.

Scriem aceasta recomandare pentru ca Pensiunea La Domnita este unul dintre pionierii turismului rural si ecologic si este un success, reprezentand un exemplu cu privire la administrarea unei pensiuni si pastrarea traditiilor totodata.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iata motivele pentru care recomandam Pensiunea La Domnita:

 • Doua corpuri de case si 7 casute, in total 36 locuri de cazare, de unde poti alege cu rezervare in avans, intre camerele cu televizor, baie si incalzire centralizata iarna sau casute.
 • Pensiunea ofera posibilitatea camparii pe pajiste (aproximativ 1 hectar si jumatate) si accesul la instalatiile sanitare din casa sau din exterior.
 • Curtea pensiunii are loc de parcare.
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERASala de mese este curata si iti da senzatia intoarcerii in timp, este decorata cu stergare si covoare traditionale, iar in hol, la cuier, stau agatate costume populare neaose maramuresene. Pe peretele opus se gasesc diplome de excelenta castigate pe merit pentru ospitalitate si traditionalism.
 • Bucataria pensiunii iti ofera diverse feluri de mancare, preparate pe baza de produse din gospodaria proprie, cum numai in Maramures poti gusta.
 • Activitatile pe care le poti face stand la Pensiunea La Domnita sunt variate: poti merge la cules de fructe de padure sau ciuperi, drumetii in zona, unde, cu un ghid poti descoperi vizuini de vulpi, urme de animale salbatice.
 • Daca ceri permisiunea, Domnita Ilies te ajuta sa inveti sa mulgi o vaca sau sa cosesti DSC_2904 copyfanul. De asemenea, este artistul traditional care te poate invata sa cosi o ie sau sau sa intri in tainele tesutului la razboi.
 • Vara se organizeaza plimbari cu caruta trasa de cai si iarna cu sania.
 • De la pensiune se pot face drumetii la Botiza sau la Glod, unde poti descoperi tehnica spalatului la valtoare. De asemena, biserica de lemn din Poienile Izei, patrimoniu UNESCO, te poate introduce in atmosfera monahala a zonei cu traditia pastrata intacta si nealterata.
 • Se pot organiza mese festive pentru grupuri, cu ceterasi, la foc de tabara.

DSC_2850 copyUn plus al Pensiunii La Domnita este spatiul larg si lipsa constructiilordin spatele pensiunii care te lasa sa descoperi dealurile si pasunile din zona, un peisaj care relaxeaza si imbie la visare.

Gazdele noastre, o familie tanara de oameni muncitori ai locului, fac totul pentru ca sederea turistilor sa fie cat mai confortabila.

In concluzie, noi, Turist prin Romania, recomandam Pensiunea La Domnita pentru:

 • Servicii de calitate superioara;
 • Curatenie impecabila;
 • Ospitalitate si pastrarea traditiilor;
 • Bucatarie traditionala maramureseana.

GALERIE FOTO

Advertisements
Gallery | This entry was posted in Judetul Maramures, Recomandari TpR and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pensiunea La Domnita, Poienile Izei, judetul Maramures

 1. Pingback: “Maramures plai cu flori” | Turist prin Romania

 2. Ceva ganduri says:

  Gazde primitoare, intr-adevar! Am fost la aceasta pensiune vara trecuta si Domnita Ilies isi da silinta ca totul sa fie impecabil pentru turistii cazati la ea.
  O imbratisez si abia astept sa mai facem o incursiune in Maramures, la Domnita Ilies, sa bem palinca, sa depanam amintiri la foc de tabara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s