Pro Istoria Fest sau un alt fel de a face promovare obiectivelor turistice din Romania


ProIstoria-festIdeea de a promova obiectivele turistice din Romania adunand poporul iubitor de arta, cultura si istorie, la Curtea Domneasca din Targoviste, la Cetatea Poenari, la Cetatea Enisala, la Cetatea Taraneasca Rasnov, la Cetatea de Scaun a Sucevei, la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, la Cetatea Sighisoara si la Muzeul Golesti a adunat, din 2011 incoace, peste 140.000 de spectatori, 360 de artisti solisti vocali, instrumentisti, dansatori, mestesugari, prezentatori.

Promovarea obiectivelor turistice din Romania prin spectacole si concerte de inalta clasa sustinute in imprejurimile unei cetati sau muzeu este proiectul Asociatiei Star Education, sub sloganul “muzica prezentului in slujba trecutului”.

Nume de rasunet ale scenei romanesti au atras publicul iar, in prim plan, a fost obiectivul turistic ce a deservit ca si decor, fiind de fapt vedeta spectacolelor.

Astfel, in august 2012, vedeta a fost Cetatea Rasnov care a fost pusa in lumina de B.U.G. Mafia, Alternosfera, Grimus, Blackstar, Changing Skins.

A urmat Cetatea Poenari care a atras mesteri populari, solisti de muzica populara si dansatori, pe inegalabilul Mihai Margineanu si Cristina Turcu si multi alti artisti care au adus stralucire Cetatii Poenari.

In septembrie la Zilele Cetatii Targoviste a rasunat din nou muzica celor de la B.U.G. Mafia, Mihai Margineanu, Mandinga, Amna si Trooper aducand si mai mult in prin plan Cetatea Targoviste.

Nu este de mirare ca Asociatia Star Education primeste pentru acest turneu itinerant Premiul II la categoria Arta si Cultura in cadrul Galei Societatii Civile.

In acest an, editia Pro Istoria Fest va avea loc in zilele de 28 si 29 august, iar vedeta este Cetatea Enisala. Vor fi activitati in aer liber: ateliere de modelaj, sculptura, pictura si impletituri, tenis de masa, tir cu arcul, se vor inalta de zmee si pinata va fi la bataie si multe alte jocuri. Organizatorii vor pregati si un foc de tabara.

Vocile care vor bucura inimile celor care vor veni la Cetatea Enisala pentru aceasta editie Pro Istoria Fest sunt: in data de 28 august Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Vintila, Alexandra Usurelu si Zoli Toth Project, iar in data de 29 august pe Mircea Baniciu & Band, Marius Batu, Alina Manole si grupul Folk Frate!.

GALERIE FOTO

Advertisements

3 thoughts on “Pro Istoria Fest sau un alt fel de a face promovare obiectivelor turistice din Romania

  1. Excelenta idee!! Trecutul, incarcat de istorie si istorii, prezentul se intalnesc in ritmuri moderne!!!
    Tineti-ne la curent cu viitoarele lor eveniimente!!! Nu se stie niciodata cand vom fi pe acolo unde Pro Istoria Fest are un eveniment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s