Parcul Natural Vacaresti


Fiind bucuresteni, nascuti si traitori aici, am hotarat sa deschidem capitolul calatoriilor noastre prin orasele tarii, cu … bineinteles, Bucuresti.

Parcul Natural VacarestiO tema si un loc ne-au intretinut curiozitatea, prin frumusetea locului,  salbaticia instalata in mijlocul Bucurestiului si, de ce nu, amploarea dezbaterilor. Este vorba despre Parcul Natural Vacaresti.

In mai 2012, printr-un articol aparut in National Geographic se semnala aparitia unui spatiu natural de aproape 190 de hectare si a fost denumit “Delta dintre blocuri”.

Parcul Natural VacarestiConform National Geographic, inventarul speciilor si subspeciilor din Parcul Natural Vacaresti, efectuat de specialisti, contine peste 94 de specii de pasari, sute de specii de nevertebrate, specii de amfibieni, mai multe specii de reptile si pesti.

Conform National Geographic, Dr. Irinel Popescu, lector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, din Iasi sustine ca “Groapa Vacaresti poate concura chiar cu biodiversitatea unei zone cum este Parcul Natural Comana”.

De atunci, comisii, dezbateri publice, analize, investigatii, studii si proiecte au avut subiect Parcul Natural Vacaresti. Pare interesant proiectul celor de la Save or Cancel, din 2014. In interviul doamnei Viorica Buica, de la Igloo.ro, imaginile cu propunerile de amenajare a viitorului Parc Natural Vacaresti, apartinand arhitectilor de la Save or Cancel, imi creaza o proiectie a viitorului Bucuresti inscris intr-un firesc natural.

Parcul Natural VacarestiAsociatia Parcul Natural Vacaresti a organizat Observatorul Parcului Natural Vacaresti, de unde se poate vedea intreaga panorama a Vacarestiului si unde, vara, se pot organiza lectii deschise cu elevii scolilor din Bucuresti.

Intre timp, anotimpurile se succed peste pamatuful stufului, salcia singuratica isi asteapta pasarile, oamenii continua sa isi arunce gunoaiele si sa fure fierul din dig, hartiile circula intre ministere si comisii, dezbaterile spun ca e bine asa si nu altfel . . .

Parcul Natural VacarestiImaginile le-am rapit naturii, intr-o zi de februarie. Am ajuns in Parcul Natural Vacaresti prin Soseaua Oltenitei pentru o filmare aeriana. Traiesc cu speranta ca cineva acolo sus (la Ministerul Mediului, bineinteles) ne iubeste, pe noi, bucurestenii, indiferent de specia careia ii apartinem si ca Bucurestiul va arata la fel sau chiar mai frumos decat in proiectele arhitectilor.

GALERIE FOTO

Advertisements

One thought on “Parcul Natural Vacaresti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s